Проекти
Защита при бедствия
      Действия при кризисни ситуации

РСПБЗН - Нови пазар съветва!

   
При възникнала бедствена ситуация, в резултат на създали се лоши метеорологични условия, съпроводени с фактори застрашаващи живота и здравето на населението е необходимо да се обадите на телефоните на Дежурните по Общински съвет за сигурност: 053722163 и мобилен 0885302775.
  За изпълнение на неотложни аварийно-спасителни и възстановителни работи през зимния период е сформиран оперативен щаб под ръководството на Кмета на общината, а при създаване на сложна обстановка на територията на общината ще бъдат оповестявани и привлечени други специалисти за разрешаване на проблемите и овладяване на създалата се ситуация.

24- часови диспечерски центрове , при възникване на аварии :

"Енерго-Про Мрежи"АД - 070016161


"Овергаз Мрежи" АД - 080011211


"В и К Шумен" АД - 0898774808 

Структтурни фондове на ЕС
Съобщения
Санирането на сградата на общината в Нови пазар започна
24.07.2017

                   С официална церемония стартира санирането на сградата на общинска администрация в Нови пазар. Дейностите се реализират по проект към Оперативна програма „Региони в растеж“ и включват подмяна на електрическата инсталация, цялостен ремонт на стените, таваните и настилките в сградата, както и частична рехабилитация на покривната изолация.

Проектното предложение обхваща и дейности насочени към изграждане на аварийно евакуационно осветление и поставянето на огнеустойчиви врати по пътищата за едностранна евакуация. Ще бъдат въведени допълни мерки за безопасност, като за целта ще бъдат монтирани брави тип „антипаник” на вратите на главните евакуационни изходи. За постигането на по-висока енергийна ефективност се предвижда изграждането на нова котелна и отоплителна инсталация, както и подмяна на остарялата дървена дограма с такавa от ПВЦ. Проектът трябва да завърши на 15.01.2019 г.

 
                             „Днес правим втората значителна крачка към реализиране на мащабното саниране в град Нови пазар. Само преди десетина дни започна ремонта на полицейското управление, сега стартираме санирането на сградата на Общината. Това е един сериозен проект на стойност 2 572 278,00 лв., чиято основна цел е да намали разходите ни за ел. енергия с около 60 %. Едновременно с това ще постигнем повишаване на качеството на условия на труд, създавайки модерна и енергийно-ефективна работна среда“, заяви по повод на започналото саниране кметът Ивайло Камаджиев.